Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příprava na pohárovou soutěž v Dolních Hořicích

 

S blížícím se termínem pohárové soutěže v požárním útoku, kterou pořádá 7. července SDH Dolní Hořice, vrcholí i příprava našich dvou nových družstev. Jejich nadšení, chuť trénovat a zlepšovat se do jisté míry ovlivňuje i tradiční družstvo mužů, které na své poměry zkouší opravdu často.

Děti se schází dvakrát týdně a své provedení požárního útoku vypilovaly s ohledem na dobu, po kterou se PS věnují, velmi slušně a dávají hravě časy kolem 30s. Na to, že naše PS12 není žádná přebornice v sání, je to paráda.

Družstvo žen už tak pravidelnou docházku na tréninky nemá, což souvisí s jejich možnostmi uvolnit se ze zaměstnání. Sestava je stále trochu kombinovaná, její optimální složení stále hledáme. Žen ochotných běhat PS se nakonec (po dlouhém a tvrdém boji J) v Chotčinách (a okolí) podařilo najít dostatek, takže do budoucna, doufám, budeme mít družstvo, které bude mít stálé složení i s náhradnicemi a které bude soutěže v PS objíždět společně s družstvem mužů.

Aktivita žen v Chotčinách vyburcovala i ženy v sousedních Mašovicích. Postavily vlastní družstvo, kterému jsme vzhledem k dobrým vzájemným vztahům umožnili trénovat u nás s naším vybavením. Družstvo Mašovic se rovněž chystá na soutěž do Dolních Hořic!

„A“ team SDH Chotčiny - muži závodí a trénuje už třetím rokem ve stejném složení, což se projevuje na zlepšování výkonů. Pravidelný trénink nám umožňuje zkoušet např. odlišné postavení základny a projevuje se lepší „seběhaností“ družstva. Povzbuzeni dobrými letošními výkony – 6. místo na okrsku v Kozmicích (26,16s) a především 1. místo na THL v Tučapech v kategorii PS12 bez úprav (26,77s) chceme v Dolních Hořicích dosáhnout dobrého výsledku, zlepšit náš nej čas na 2B a ukázat, že i s neupravovanou PS12 a ne zrovna mladým družstvem (věkový průměr 32,7 roku) lze dosahovat dobrých časů.

Do Dolních Hořic přivezeme 3 družstva v kategoriích muži, ženy a děti. A v záloze je ještě jedno speciální kombinované družstvo pracovně označované jako „výběr z hroznů“. Na jeho nasazení se ještě musíme domluvit – mezi sebou i s pořadateli.

Takže v sobotu u Kalčáku nashledanou.

Honza Černý

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář